Dzień Babci i Dziadka i menu degustacyjne

Już w dniach 20- 22 stycznia 2017 zapraszamy wszystkich głodnych nowych wrażeń do restauracji Paryżanka w Hotelu Resiedence. Nowy Rok to nie tylko nowe wyzwania i postanowienia, dla nas to czas na nowe smaki! Dlatego w trzecim tygodniu nowego roku zapraszamy na menu degustacyjne Weekend Karnawałowy + Dzień Babci i Dziadka. Od piątku do niedzieli będziecie mogli Państwo spróbować tradycyjnych smaków w nowej odsłonie. To co zaplanowaliśmy na pewno przypadnie Państwu do gustu. Trzy dni, dwa menu do wyboru oraz ciekawy smak grzanego wina rozgrzeje wasze kubki smakowe. Menu degustacyjne będzie składało się z przystawki, zupy, dania głównego, zarówno mięsnego jak i rybnego oraz deseru.

Nowe smaki w menu

Do wyboru mają Państwo 2 zestawy menu, każdy z nich składa się z pięciu dań, których zadaniem jest przedstawić Państwu naszą koncepcję menu na obecny sezon.

Zestaw pierwszy składa się z przystawki, którą jest carpaccio wołowe z najlepszej jakości mięsa, z rukolą i suszonym, aromatycznym pomidorkiem. Całość podana w oliwie truflowej z płatkami prawdziwego parmezanu.  Po takiej przystawce czas na zupę, proponujemy znany krem z pomidorów podany w niecodzienny sposób, z gałką sera koziego, otuloną prażonymi migdałami i świeżą bazylią. Pierwsze danie główne to danie mięsne. Soczysty kurczak a’la saltimbocca, po prostu skacze do ust, [z języka włoskiego]. Podany z suszonym pomidorkiem, pełnym aromatu szpinakiem i smakowym ryżem. Drugie danie główne to ryba. Zdrowy i świeży posiłek, zawierający białko pełnowartościowe, nienasycone kwasy tłuszczowe, pełno składników mineralnych, np. magnez i wapń oraz witaminę D. W roli głównej sandacz z pieca z parmezanem i grillowanymi warzywkami – bakłażanem, cukinią i papryką. Na deser zaserwujemy panna cotta z sosem wiśniowym na herbatnikach korzennych.

Alternatywa dla podniebienia

Przygotowaliśmy drugi zestaw menu. Na przystawkę podamy owoce morza- świeże krewetki tygrysie w sosie winnym z pomidorkami cherry i pietruszką. Czy wiecie, że pietruszka ma właściwości antyseptyczne i wpływa pozytywnie na trawienie. Zawiera witaminę A i C. Warto ją spożywać w okresie osłabienia organizmu (okres zimowy). Całość podana na pieczywie własnego wypieku – nowość! Kolejnym daniem będzie zupa – rozgrzewająca, idealna na zimowe wieczory zupa cebulowa z grzankami, żółtym serem i pieczywem własnego wypieku – nowość! Na pierwsze danie mięsne zaserwujemy policzki wołowe na puree chrzanowym w sosie teriyaki. Do tego sałatka ze świeżych warzyw: ogórka, pomidorów i rzodkiewki. Kolejnym daniem będzie danie rybne – grillowany łosoś na zielonych szparagach, w przepysznym sosie krewetkowym z aromatycznym ryżem lub rozmarynową kaszą do wyboru. Po takim zestawie dań czas na coś słodkiego – podamy czekoladowe ciacho z gorącymi malinami i ziemią jadalną (zgadnijcie z czego będzie zrobiona?) na lodzie waniliowym.

Szczegóły Smooth Carnival Weekend

Do każdego zakupionego vouchera lampka grzanego, aromatycznego wina gratis! Goździki, cynamon, pomarańcza i dobre czerwone wino. Wszystko podane na gorąco.

Koszt vouchera to 69,00 zł za osobę. Zapraszamy do dokonywania rezerwacji w dniach 20-22.01.2017. Pamiętajcie, że to nie tylko weekend karnawałowy lecz również ważne święta – Dzień Babci i Dziadka! Pamiętajcie o najbliższych!  Może to być również romantyczna kolacja, wyjście z przyjaciółmi czy po prostu rodzinne popołudnie w naszej restauracji.

Vouchery na menu degustacyjne można kupować na miejscu w Restauracji Paryżanka.

Ilość miejsc ograniczona!

Related Posts
wspaniały sylwesterwalentynki w hotelu