Tak się bawiliśmy – Sylwester 2016/2017

Tegoroczna zabawa sylwestrowa na Sali Bankietowej Hotelu Resiedence była pierwszą taką zabawą zorganizowaną przez nowego właściciela. Nowa jakość, a przede wszystkim atmosfera sprawiły, że każdy wyszedł z niej zadowolony.

Przygotowania i kompleksowa promocja

Co zrobić by przygotować taką imprezę na 130 osób? Jest to nie lada wyzwanie zarówno dla menadżera, kucharza jak i kelnerów. Przygotowania należy zacząć dużo wcześniej, najlepiej kilka miesięcy wcześniej. Oprócz planu na samą imprezę, należy również zadbać o dobry i skuteczny marketing. Od niego wiele zależy. Promowanie imprezy warto zacząć od publikacji informacji ze szczegółami na stronie internetowej Hotelu, potencjalni klienci szukają konkretnych informacji, które są łatwo dostępne. W dzisiejszym świecie media społecznościowe odgrywają bardzo ważną rolę w życiu codziennym. Na fanpage Hotelu zamieściliśmy odpowiednio wcześniej informację o sylwestrze wraz z menu, jakie będzie serwowane. Dobry grafik to podstawa, potencjalny klient czyta obrazem, dlatego wizualizacja, plakaty, banery to strzał w dziesiątkę. Kolejny krok to promocja w mediach lokalnych – może to być zarówno strona internetowa magazynu informacyjnego miasta jak i lokalna stacja radiowa. Celem jest dotarcie do jak najszerszego grona odbiorców – naszych potencjalnych klientów.

Zaproszenia i vouchery

Kolejnym krokiem podczas przygotowań było zaprojektowanie zaproszeń/voucherów na wieczór sylwestrowy. Logistyka jest bardzo ważna, a mała pomyłka może przerodzić się w niezadowolenie klienta.

Kompleksowy plan nocy sylwestrowej

To co działo się w kuchni to kolejny projekt. Bez planów, skrupulatnych wyliczeń, dużego magazynu, a przede wszystkim pasji kucharzy i niezłej organizacji pracy w kuchni nie udałoby się zorganizować takiej imprezy. W tym roku, ze względu na pierwszą taką imprezę, postawiono na jedzenie najwyższej jakości, zapewnienie muzyki na żywo i atrakcji w postaci zabaw i konkursów podczas imprezy, a o północy fajerwerków.

Mając do dyspozycji taki kompleks jak sala bankietowa wraz z hotelem i restauracją świetnym rozwiązaniem okazało się wynajęcie pokoju na w noc sylwestrową, by się wyspać a rano dobrze zjeść. Noworoczne śniadanie zaskoczyło wszystkich. Zarówno ilość jak i jakość i rodzaj produktów pozwoliła na zdrowe rozpoczęcie pierwszego dnia w Nowym Roku.

Sylwester w Szczecinku i pokaz sztucznych ogni

Noc to nie wszystko

Jakość sylwestra była zapowiedzią do roku 2017, w którym czekają na Państwa nie tylko wielkie imprezy, lecz również mniejsze, spokojniejsze spotkania w przyjaznej atmosferze. Dobra kuchnia nigdy nie będzie nudna, dlatego zapraszamy Państwa do odwiedzenia restauracji Paryżanka i wydania swojej opinii o kawie serwowanej w lokalu, daniach oraz drinkach, które są autorskimi pomysłami Paryżanki.

Życzymy Państwu wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2017, spełnienia planów, owocnych spotkań w przyjaznym towarzystwie, aromatycznej kawy takiej jak ta w Paryżance oraz kolejnych pozytywnych wrażeń, które ucieszą Państwa samopoczucie i podniebienie.

Paryżanka już niedługo planuje weekend z menu degustacyjnym, przedstawiającym nowe smaki i nową jakość restauracji. Więcej wkrótce…

Sylwestrowa galeria zdjęć

Related Posts
metoda 5S warsztat